Troli anda kosong!
  • Malay
  • English
Selamat datang, daftar masuk atau daftar akaun.
Selamat datang ke Snowdrop®

 

Apakah Pad Kain?

Pad kain(biasanya dipanggil 'Cloth Pad') adalah alternatif kepada pad pakai buang yang boleh diguna semula. Pad kain adalah mesra alam, boleh diguna semula selama bertahun-tahun, menjimatkan kos, serta mempunyai manfaat kesihatan yang baik. Secara amnya ia terdiri daripada lapisan fabrik menyerap (seperti kapas, organik dan juga sintetik) yang berfungsi untuk menyerap aliran darah semasa haid dan juga nifas bagi yang bersalin. Pad kain juga lebih bersih dan tidak menyebabkan bau seperti pad pakai buang.

 

Apakah Pantyliner Kain?

Pantyliner digunakan secara meluas sebagai lapisan di atas seluar dalam untuk menampung keputihan dan kencing yang tak disengajakan. Ia direka untuk kegunaan harian sesuai untuk keputihan yang ringan ke berat, aliran haid yang ringan, dan kencing yang tak disengajakan bagi golongan yang bermasalah.

 

Kenapa katakan tidak kepada pad pakai buang?

Pad pakai buang diperbuat daripada pulpa kayu ataupun seringkali kertas kitar semula. Kertas kitar semula diluntur semasa pemprosesan supaya menjadi putih. Namun begitu, proses pelunturan dengan agen klorin ini menghasilkan sejenis bahan kimia sampingan yang bernama dioksin. Dioksin adalah bahan karsinogenik, yakni ia boleh mengakibatkan kanser. Mengikut National Institute of Environmental Health Sciences of U.S., individu yang terdedah kepada tahap dioxin yang ketara berisiko tinggi untuk mengidap penyakit kanser, masalah mandul, penyakit jantung dan kencing manis. Malangnya, pad pakai buang mengandungi kesan dioksin akibat proses pelunturan.

Pakej Heavy Flow
Termasuk: 2 x Pad Medium Dew 2 x Pad Heavy Stream   Untuk perbezaan saiz, boleh ruj..
RM136.00 RM122.00
text_tax RM122.00
Pakej Sale - Basic & Bag Basahan
Termasuk: 2 x Liner Dry Flux 1 x Pad Light Mist 1 x Pad Medium Dew 1 x Pad Heavy Stream ..
RM163.00 RM132.00
text_tax RM132.00
Pakej Sale - Complete & Bag Basahan
Termasuk: 3 x Liner Dry Flux 2 x Pad Light Mist Pad 2 x Pad Medium Dew Pad 2 x Pad Heav..
RM271.00 RM230.00
text_tax RM230.00
Pakej Medium Flow
Termasuk: 2 x Pad Light Mist 2 x Pad Medium Dew   Untuk perbezaan saiz, boleh rujuk..
RM120.00 RM108.00
text_tax RM108.00
Pakej Pantang
Termasuk: 2 x Pad Heavy Stream 3 x Pad Maternity   Untuk perbezaan saiz, boleh ruju..
RM190.00 RM170.00
text_tax RM170.00